Tarieven 2024 

Trimsalon:

Trimbehandeling (half)langhaar vanaf:                                                      € 45,00

Trimbehandeling korthaar vanaf:                                                               € 40,00   

Wassen en drogen langhaar:                                                                      € 75,00

Wassen en drogen korthaar:                                                                       € 60,00

Vlooien in de vacht:                                                                                     € 15,00 toeslag (inclusief aanbrengen vlooienpipet)

Ernstige vervilting:                                                                                      € 25,00 toeslag *

Ontwormen:                                                                                                  € 10,00   

Gewenningstraject voor kittens/angstige katten:                                     € 30,00 per 30 minuten

Aanbrengen soft paws (uitsluitend op medische indicatie):                   In overleg                                  

U mag uiteraard bij de behandeling aanwezig blijven (graag zelfs). Wilt of kunt u er zelf niet bij blijven dan zijn er ruime opnamehokken aanwezig waarin uw kat na de behandeling rustig kan bijkomen, waarna u uw kat later op de dag weer ophaalt.

Ik trim in principe niet aan huis. Katten koppelen ervaringen onder meer aan de context van een gebeurtenis. Thuis is hun veilige, vertrouwde territorium. Door in de salon te trimmen wordt een trimbeurt dan ook niet aan thuis gekoppeld. Indien dit door omstandigheden toch noodzakelijk is kan ik u doorverwijzen naar een gediplomeerde collega die ambulant werkt.

* Wanneer een kat flink vervilt wordt aangeboden zal ik u altijd vragen om bij de behandeling aanwezig te blijven zodat u kunt zien wat vilt doet met (de huid van) een kat. U krijgt daarnaast uitleg over vachtverzorging en het verviltingsproces, met daarbij tips en tools om dit voor de toekomst te voorkomen. U hoeft zich dus niet te schamen als u op een dag verschrikt merkt dat uw kat vilt in de vacht heeft dat u er zelf niet (meer) uit kunt krijgen zonder de kat pijn te doen. Dit komt veel vaker voor dan u denkt en een goede trimmer zal u hier graag bij helpen.

Een ethisch werkende trimmer zal het echter niet accepteren als u, na hier uitleg over gehad te hebben en te weten hoe u dit in de toekomst kunt voorkomen, willens en wetens keer op keer uw kat alsnog vervilt aanbiedt. Het volledig laten vervilten van een vacht is een vorm van dierenmishandeling die voorkomen kan worden door een goede vachtverzorging. Als het u zelf niet lukt om de vacht doorkambaar te houden dan is een op maat gemaakt trimschema in overleg met uw trimmer de oplossing om pijn en ongemak voor uw kat te voorkomen.

_____________________________________________________________________________________________________