4 Kleine kattenkindjes

20141116_124014

Sinds zondag 16 november hebben we 4 pleegkittens in huis die nog geen baasje hebben. Ze zijn buiten gevonden in de kou en waren toen ruim een maand oud. De moederpoes is 2 dagen later gevonden en direct weer bij haar kleintjes gezet, maar helaas herkende ze hen niet meer. Ze roken anders en zij dacht toen dat het vreemde katjes waren. Ze blies tegen ze en sloeg ze weg als ze probeerden om beschutting bij haar te zoeken.

Gelukkig konden ze net zelfstandig eten en is er dus direct een pleeggezin voor ze gezocht. Afgelopen zondag zijn ze van dat pleeggezin naar ons toe verhuisd voor het laatste stukje van hun socialisatie.

Ze zijn nu 9 weken oud en het is erg belangrijk dat ze de komende weken verder gesocialiseerd worden. Dit kan namelijk nog tot de 14e (met een uitloop naar de 16e) levensweek. Daarna wordt het heel moeilijk om kittens nog aan nieuwe, onbekende dingen te laten wennen. Het kan nog wel, maar het gaat vanaf dat punt heel erg langzaam.

Deze eerste 4 levensmaanden zijn voor katten namelijk allesbepalend voor hun latere volwassen gedrag richting mensen. Je zult het hun leven lang aan katten blijven merken als ze in de eerste maanden onvoldoende met lieve mensen in aanraking zijn geweest. We gaan er dus alles aan doen om ook deze ontwikkelingsfase tot een goed einde te brengen. We willen namelijk niets liever dan dat ze over een maand helemaal geschikt zijn om bij lieve mensen in huis te komen wonen.

Op deze foto waren ze net een uurtje bij ons thuis. Een van onze eigen 3 volwassen katten kijkt alvast geïnteresseerd toe om te zien wat er allemaal gebeurt.