Lekker rondrennen

Vanja 2014-11-21 11.56.07 Ilja 2014-11-21 11.59.35 Kiska 2014-11-21 11.37.57 Pjotr 2014-11-21 11.58.17

 

Deze foto’s zijn gisteren gemaakt toen de kittens voor het eerst in hun eigen kamer mochten, die helemaal cat-proof is ingericht. Er staan twee grote krabpalen en ze hebben alle ruimte om te rennen en te springen. En dat vinden ze geweldig!

Vanaf nu mogen ze overdag in deze kamer. ’s Avonds gaan ze in de bench in de woonkamer om te voorkomen dat ze te veel apart zitten. Hun sociale vermogens naar mensen toe kunnen nu nog steeds verder worden ontwikkeld en daar willen we gebruik van maken.

Elke avond worden ze nog steeds één voor een opgepakt en op schoot genomen, een ritueel dat gemiddeld een uur per kitten duurt. De eerste dagen vonden ze dit ontzettend angstig en werd er veel geblazen wanneer we ze voorzichtig oppakten. Eenmaal op schoot stribbelden ze uit alle macht tegen om weg te kunnen vluchten. Inmiddels kunnen we ze gewoon oppakken, zolang we dit maar heel rustig en beheerst doen.

Dus eerst even tegen ze kletsen, dan de bench openen en met ons hoofd en handen er in. Op een zachte toon tegen ze blijven praten en ze de kans geven om aan ons te snuffelen. Pjotr en ilja zijn inmiddels al zover dat ze terug kletsen en zelf naar onze handen toe komen. Dan zachtjes aaien, totdat ze ontspannen genoeg lijken om opgepakt te kunnen worden.

Nu kunnen we ze zachtjes ‘opscheppen’. We pakken deze katjes het liefst niet ‘van bovenaf’ op, omdat dit vanaf dag 1 een paniekreactie veroorzaakte. Hoogstwaarschijnlijk komt dit omdat ze in hun eerste levensweken regelmatig op die manier zijn opgepakt nadat geprobeerd was om ze te vangen. Dat proberen we dus zo min mogelijk te doen.