Kattengedrag algemeen

Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer informatie beschikbaar over kattengedrag. Waar men vroeger dacht dat een kat weinig tot niets aan te leren viel, is men hier anno nu van terug gekomen. Katten kunnen wel degelijk veel leren, alleen is het belangrijk dat men zich hiervoor kan verplaatsen in de belevingswereld van katten.

header-cat-gandhi

Inmiddels heb ik ruim 11 jaar ervaring in het begeleiden van eigenaren die gedragsproblemen ervaren bij hun katten. Uiteraard heb ik hiervoor een opleiding gevolgd die ik met succes heb afgerond. Daarnaast heb ik de opleiding voor Paraveterinair gevolgd, waarna ik veel ervaring heb opgedaan als dierenartsassistente in praktijken en als medewerkster in een dierenopvangcentrum op de kattenafdeling (waaronder de ziekenboeg en quarantaine). In mijn vrije tijd houd ik mijn kennis up to date door het blijven bestuderen van wetenschappelijke artikelen en boeken over katten en hun gedrag en het bijwonen van lezingen.

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die ik u kan bieden wanneer u probleemgedrag ervaart bij uw kat(ten), klik dan links in het menu op ‘Gedragstherapie’.