Kattenconsult

Een consult vindt altijd plaats bij u thuis. De reden hiervoor is dat uw kat(ten) dan in de eigen vertrouwde omgeving geobserveerd kan worden waardoor elk advies een persoonlijk advies op maat is. Een consult kan over verschillende onderwerpen gaan, denk bijvoorbeeld aan:

  • Hoe richt ik mijn woning zo katvriendelijk mogelijk in?
  • Zal ik er wel of niet een kat bij nemen? En hoe zal mijn bestaande kat dat vinden?
  • Hoe wen ik mijn kat aan het reismandje?
  • Mijn kat is onzindelijk, wat kan ik hier aan doen?
  • Zijn onze katten aan het vechten of is het spelgedrag? Hoe kan ik dat zien?
  • Mijn kat vertoont agressie, wat kan ik hier aan doen?

Een consult hoeft dus niet altijd over een bestaand gedragsprobleem te gaan, in principe kunnen allerlei onderwerpen besproken worden, zolang het maar met katten te maken heeft.

______________________________________________________________________________________________

Ik wil geen bezoek aan huis, wat kan ik dan doen?

Met ingang van 2018 geef ik geen algemene adviezen meer aan de telefoon of via de mail. De reden hiervoor is dat ik er te veel tijd aan kwijt ben naast mijn overige werkzaamheden als gedragstherapeute, trimster en ambulante kattenoppas. Op deze site staan een aantal veel voorkomende gedragsproblemen met mogelijke oplossingen beschreven. Deze tips zijn algemene adviezen die u desgewenst toe kunt passen zonder dat er direct een huisbezoek hoeft plaats te vinden.

__________________________________________________________________________________________________

Wilt u alleen even bellen over een korte vraag?

Dan zijn er landelijk gediplomeerde collega’s die hier speciaal telefonische spreekuren voor hebben. Voorbeelden van 2 goede, betrouwbare kattengedragstherapeuten die dit doen zijn: Maggie Ruitenberg en Liesbeth Puts.

Omdat dit beroep niet beschermd is, is het belangrijk dat u zeker weet dat u hulp krijgt van een professional. Onder andere op deze site staat een landelijk overzicht van gediplomeerde gedragstherapeuten: http://www.kattengedragstherapeuten.nl/kattengedragstherapeuten.html

Als u uw huisdier heeft verzekerd kan het zijn dat een consult (gedeeltelijk) vergoed wordt, afhankelijk van de polisvoorwaarden. Kijk dan hier: http://www.sppd.nl/verzekeraars.html

Download hier de Algemene Voorwaarden m.b.t. Gedragstherapie