Het eerstvolgende gedragsspreekuur in Dierenkliniek Enschede (locatie Brinkstraat) is op donderdag 5 april 2018. Het is daarnaast ook mogelijk om een afspraak te maken op de locatie van het DOC in Enschede. In dat laatste geval vindt de datum in overleg met u plaats; bel dan voor het maken van een afspraak naar 06-34955185.

NIEUW: Kattentrimsalon! 

(klik voor meer info rechts bovenaan in het menu)

Laatst bijgewerkt op: 15-03-2018

Het hoofddoel van deze site is om mensen te informeren over het gedrag van katten.

Mijn naam is Sylvia Tijink en ik ben parttime dierenartsassistente (opleiding ‘Paraveterinair’) bij ‘De Kattendokter‘ in Almelo en gediplomeerd kattengedragstherapeute. Daarnaast geef ik gastcolleges en workshops over kattengedrag.

Veel mensen gaan op zoek naar algemene adviezen wanneer hun katten gedragsproblemen vertonen. Op deze site ga ik daarom in op allerlei factoren die invloed hebben op het gedrag van katten zoals leeftijd, geslacht, opvoeding, gezondheid en omgevingsfactoren.

Wilt u liever een persoonlijk advies? Dat kan. Elke eerste donderdag van de maand houd ik een gedragsspreekuur bij Dierenkliniek Enschede van 13:30 tot 15:00 uur (kosten consult € 15,00). Tijdens dit gedragsspreekuur bespreken we het probleem en de mogelijkheden om u hierbij te kunnen helpen.

Soms zijn algemene adviezen echter niet genoeg om iemand ook op de lange termijn verder te helpen.  Dan is het belangrijk dat er specifieke aandacht wordt gegeven aan uw situatie door middel van een huisbezoek. Elke situatie is immers uniek en elke kat heeft zijn of haar bijzondere persoonlijkheid. Wanneer er meerdere katten in een huishouden wonen speelt de onderlinge dynamiek ook een belangrijke rol.

Bij een huisbezoek wordt een schat aan extra informatie verkregen omdat de katten dan in hun eigen, vertrouwde omgeving worden geobserveerd waarbij ook gekeken wordt naar de inrichting van de woning, het kattenmeubilair en de beschik- en bereikbaarheid van bronnen en vluchtwegen.

Wilt u gebruik maken van het gedragsspreekuur? Bel dan naar Dierenkliniek Enschede (locatie Brinkstraat) om een afspraak te maken. Het telefoonnummer is: 053-4305805

Wilt u een afspraak maken voor een huisbezoek? Neem dan direct contact op met mij. Ik ben telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur op 06-34955185. Echter, op lesdagen, wanneer ik aan het assisteren ben in de dierenartspraktijk of thuis bij cliënten op bezoek ben, kan ik de telefoon vaak niet direct aannemen. Stuur me dan een e-mail; de mailbox wordt elke werkdag gelezen en ik doe altijd mijn best om elk bericht binnen 2 werkdagen te beantwoorden.

Lees dit alstublieft eerst voordat u mij mailt

Het helaas niet mogelijk om allerlei inhoudelijke gedragsvragen via de mail te beantwoorden.

Ik ken uw kat en uw situatie niet, en zonder een duidelijke uitleg en toelichting kunnen adviezen averechts werken. Hierdoor zou het onverantwoord zijn om adviezen over gedragsproblemen van uw kat(ten) via de mail te geven.