Ze hebben een naam: Ivo en Max

We hebben ze namen gegeven. De zwarte kater met het witte befje (en witte plukje op zijn buik) noemen we Ivo, en de tabby met wit heet nu Max.  Gisteravond hebben we ze voor het eerst gewogen: Max weegt 790 en Ivo 780 gram. Het zijn echte vriendjes zoals op de foto te zien is.

Armpjes om elkaar

Vandaag gaan we plankjes in hun bench, die midden in de woonkamer staat, aanbrengen. Door ook gebruik te maken van de verticale ruimte wordt hun leefgebied vergroot. Tegelijkertijd wordt hun spiermassa en coördinatievermogen gestimuleerd omdat ze dan meer kunnen klimmen en van verschillende hoogtes kunnen leren springen.

Ook laten we ze met zo veel mogelijk verschillende geluiden kennis maken.

Hiervoor hebben we onder meer een hulpmiddel dat ik jaren geleden heb aangeschaft voor onze toenmalige hond. Het is een cd die heet; ‘Help, ik ben bang voor onbekende geluiden’. Zoals de titel al aangeeft staat deze vol met allerlei geluiden waar dieren in hun leven mee te maken kunnen krijgen. Van vuurwerk tot babygehuil, van fluitketel tot stofzuiger, het zijn allemaal geluiden die in de toekomst van pas kunnen komen. Onze buren zijn momenteel aan het klussen, en ook daar zijn we heel blij mee. Want er wordt gezaagd, getimmerd en geboord en ook met deze geluiden raken ze nu vertrouwd.