Entingsdag

Vanmiddag om 15:00 uur krijgen de kittens hun entingen op het DOC Enschede.

Spannend! We zijn zo enorm bezig om ze fijne ervaringen op te laten doen met mensenhanden, en dan gaan we nu ineens naar de dokter voor een prikje.

Als het goed is, is het vervoer in het reismandje geen probleem. We laten ze daar hier al flink aan wennen door ze binnenshuis regelmatig van kamer naar kamer te brengen in het mandje. Op die manier wordt het vervoeren in een transportmand al snel gewoon. Ze kunnen ook al allemaal tegen het geluid van de stofzuiger zonder in paniek te raken. Wat autorijden betreft; dit wordt hun 2e keer en de vorige keer ging het prima.

Binnenkort worden ze op de site gezet. We hopen heel erg dat er mensen zijn die ze 2 aan 2 willen adopteren, zodat ze volledig gesocialiseerd blijven met andere katten. Ze spelen nu allemaal heel veel met elkaar en dit heeft een belangrijke functie. Wanneer een kitten te hard of wild speelt laat het andere kitten dit weten door hard te piepen of weg te lopen. Zo leren de katjes dat dit niet acceptabel is en leren ze grenzen respecteren.

Dit geldt natuurlijk ook voor mensen. Wij moeten ze leren dat er niet gebeten en gekrabd mag worden aan mensenhanden. Een belangrijk onderdeel is dat ze dus niet met onze handen mogen spelen. Nu lijkt dat nog schattig, maar als ze volwassen zijn is dit echt heel pijnlijk. Daarom spelen ze met allerlei speelgoed en speelhengels. Ook mogen ze niet langs ons lichaam omhoog klimmen, om dezelfde reden dat dit bij volwassen katten heel pijnlijk kan zijn.

En het is natuurlijk niet eerlijk om dingen nog wel toe te staan nu ze nog klein zijn, maar als hun lijfjes straks groot zijn niet meer.