Katten zijn geen kleine honden.

Dit geldt niet alleen voor gedrag, maar ook voor hun huid en vacht, die bijzonder kwetsbaar is. Daarom zijn er in Nederland speciale kattentrimmers.

Binnenkort start ik met de opleiding Kattentrimmen aan de Kattenacademie. Vanaf 2018 wordt het dan ook mogelijk om uw katten door mij te laten trimmen in mijn praktijk aan huis. Wanneer het zo ver is laat ik dat direct weten via deze site.

cat_4 cat_8

Langharige katten zijn volledig afhankelijk van mensen om hun vacht klitvrij te houden, maar ook kortharige katten kunnen klitten krijgen. Helaas komt het nog vaak voor dat katten het niet (meer) toelaten dat ze gekamd of geborsteld worden. Hierdoor kunnen er knopen of verviltingen van de vacht ontstaan die bijzonder pijnlijk zijn voor het dier, waardoor de eigenaar zich soms genoodzaakt ziet om de kat 1 a 2 keer per jaar volledig te laten scheren bij een dierenarts.

Dit gebeurt onder verdoving, maar een sedatie of narcose is niet zonder risico’s. Deze kan schade toebrengen aan onder meer het hart, de lever en de nieren. Daarom zou er altijd een pre-anesthetisch onderzoek plaats moeten vinden voordat besloten wordt de kat onder verdoving te gaan scheren. Dit onderzoek vindt echter lang niet altijd plaats, waardoor het dier grote gezondheidsrisico’s kan lopen.

U kunt dit allemaal voorkomen door contact op te nemen met een gediplomeerde kattentrimmer. Deze kan niet alleen de vacht van uw kat weer klitvrij maken, maar u desgewenst ook laten zien hoe u zelf het onderhoud van de vacht kunt bijhouden.

In Oost-Nederland komt Pool4Pets op afspraak zelfs bij u thuis om uw kat in zijn of haar eigen omgeving te trimmen.