Kattentrimsalon

Katten zijn geen kleine honden. Dit geldt niet alleen voor gedrag, maar ook voor hun huid en vacht, die bijzonder kwetsbaar is. Daarom zijn er in Nederland speciale kattentrimmers. In 2017 ben ik gestart met de vakopleiding ‘Kattentrimmen’ aan de Kattenacademie, waar ik het basiscertificaat inmiddels heb behaald. Nu volg ik de vervolgmodules waarin ik onder meer leer hoe je een kat ‘showklaar’ maakt, waarna ik in de loop van 2018 mijn einddiploma hoop te halen. Vanaf dat moment worden de reguliere tarieven in rekening gebracht. Tot die tijd trim ik nog gratis om zoveel mogelijk ervaring op te doen.

De trimsalon bevindt zich aan de Geerdinksweg 93, 7555 DJ in Hengelo(O). De ingang zit direct om de hoek aan de Magdalenalaan, waar ook voldoende parkeerhavens aanwezig zijn.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van katten die ik getrimd heb:

Veel langharige katten zijn volledig afhankelijk van mensen om hun vacht klitvrij te houden, maar ook kortharige katten kunnen klitten krijgen. Oudere katten of dieren met overgewicht kunnen bijvoorbeeld niet altijd meer goed bij hun achterhand komen waardoor deze kan gaan klitten. Dan hebben zij een helpende mensenhand nodig om ook daar een verzorgde vacht te houden.

Ik streef er naar om katten waar mogelijk zonder verdoving te trimmen in mijn eigen praktijk. Voor de meeste katten heeft dit de voorkeur omdat zij een trimbehandeling in principe goed toelaten.

Wanneer een kat echter extreem angstig of agressief wordt waardoor de stress in het lijfje te hoog wordt is dit natuurlijk niet goed voor de gezondheid van uw dier. Het welzijn van de kat staat bij mij altijd voorop. In sommige gevallen kan er dan, altijd in overleg met uw dierenarts, een trimbehandeling onder verdoving plaats vinden.