09-11-2017

Dit zijn Bertus en Kayo. 2 Jonge katertjes van anderhalf jaar die lijden aan de aangeboren zeldzame aandoening Hypothyreoïdie (te langzaam werkende schildklier).

We realiseren ons dat het heel moeilijk zal zijn om deze 2 kereltjes te herplaatsen. Katten met deze aandoening kunnen namelijk verschillende gedragsproblemen vertonen en soms lopen ze mentaal wat achter, waardoor ze minder snel leren dan gezonde katten.

In het geval van Bertus en Kayo is er een sterke gevoeligheid voor onzindelijkheid. Elke kleine verandering in dagritme en/of omgeving kan al zorgen voor een ongelukje. Daarnaast hebben ze elke dag een tabletje nodig om hun schildklier optimaal te laten werken. Ze zijn gewend aan het ingeven van de tabletjes.

De reden waarom ze herplaatst moeten worden is dat de huidige eigenaren kleine kinderen opvangen. De dagelijkse drukte en veranderingen die hiermee gepaard gaan zorgen ervoor dat Kayo en Bertus  hier niet op hun plek zijn. Er is geen aparte ruimte waar ze zich terug kunnen trekken zodat ze overdag tussen de kindjes lopen. Wanneer er dan een plasje naast de bak gevonden wordt bestaat het risico dat de oppaskindjes hier doorheen lopen/kruipen. Omdat dit qua hygiëne niet samengaat met een kinderopvang zijn ze op zoek naar een nieuw huis.

Wilt u vrijblijvend meer informatie over deze lieve mannetjes? Of heeft u serieuze interesse? Neem dan contact op met ons via:

info@felinity.nl / 06-34955185 

Hier volgen nog enkele foto’s van hen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toch liever een kitten? Er zijn pleegkittens van het DOC die een goed tehuis zoeken. Zij hebben een eigen openbare groep op Facebook onder de naam ‘Kittens van DOC Enschede’Hier is de link naar deze groep )